کد خبر: 178303529
تاریخ انتشار: دوشنبه 31 ارديبهشت 1397
خانه » سایت های خبری » تراز » آغاز ساخت 110 مستند برای فرماندهان شاخص جنگ
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

تراز: رییس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و ششمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر گفت: در این روز کار ساخت 110 مستند برای فرماندهان شهید شاخص دفاع مقدس آغاز و از ایثارگران توسط رییس جمهور قدردانی می شود.

به گزارش چی 24 به نقل از تراز:

به گزارش تراز ،سردار کارگر، رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و رییس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و ششمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر در نشست خبری که صبح امروز در آستانه سالروز فتح خرمشهر برگزار شد، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: «دفاع مقدس» برای دیگر کشورها الگو شده است. در جریان عراق و سوریه، مردم این کشورها با الگوگیری از فرهنگ دفاع مقدس توانستند در مقابل داعش، جبهه النصره و دیگر گروه‌های وابسته و دست‌پرورده استکبار بایستند و کشور خود را از چنگال تروریست‌ها نجات بدهند.

 
وی افزود: امروز ارزش‌های دفاع مقدس تنها در داخل کشور مطرح نیست، بلکه فرهنگ دفاع مقدس از مرزهای کشورمان فراتر رفته است.
 
همه در عملیات بیت‌المقدس پای کار آمدند/ مردم مهمترین نقش را داشتند
 
سردار کارگر در ادامه در خصوص عملیات بیت المقدس گفت: عملیات بیت المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر و بخش عظیمی از خاک میهن‌مان (بیش از 5 هزار کیلومتر مربع) شد از روز 10 اردیبهشت سال 61 با رمز یا علی بن ابی‌طالب علیه السلام آغاز شد. این عملیات ابتدا توسط سه قرارگاه و در ادامه توسط چهار قرارگاه هدایت شد.
 
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خاطرنشان کرد: با آزادسازی خرمشهر، کمر ارتش عراق در تهاجم گسترده‌ زمینی به پنج استان کشور و تهاجم دریایی به 2 استان کشور، شکست؛ به طوری که پس از اجرای این عملیات، استکبار جهانی در قدرت ارتش عراق و صدام تجدیدنظر کرد و به دنبال راه‌حل‌هایی برای جبران این شکست بود که یکی از آن‌ها «صلح» بود. آن‌ها در حالی موضوع صلح را مطرح کردند که هنوز بخش‌هایی از سرزمین ما در اشغال دشمن بعثی بود و در نهایت پس از عملیات کربلای 5، دشمن قطع‌نامه را پذیرفت و دنیا در برابر ما تعظیم کرد.
 
وی خاطرنشان کرد: در عملیات بیت المقدس، 19 هزار عراقی به اسارت درآمدند. در این عملیات همه یعنی ارتش، سپاه، جهاد سازندگی و دولت پای کار آمدند و البته مهمترین نقش را مردم از هر قشر و صنفی بر عهده داشتند.
 
سردار کارگر با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «خرمشهر را خدا آزاد کرد»، گفت: انجام عملیات بیت المقدس و به دست آوردن آن پیروزی بزرگ، سختی‌های فراوانی به همراه داشت و امام ما را متوجه ساختند که این پیروزی عنایت خداوند به کشور، مردم و رزمندگان بود.
 
استراتژی و تاکتیک عراق با عملیات بیت المقدس شکست خورد
 
رییس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و ششمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر در بخش دیگری از این نشست خبری بیان داشت: هر ساله در روزهای نخست ماه خرداد، همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر مراسم‌هایی در کشور برگزار و این حماسه گرامی داشته می‌شود. روز سوم خرداد در تقویم کشورمان به عنوان «روز مقاومت، ایثار و پیروزی» نامگذاری شده است.
 
وی خاطرنشان کرد: ویژه‌برنامه‌های امسال در روزهای چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه (2 الی 4 خرداد) برگزار می‌شود. روز اول با عنوان درس‌ها و عبرت‌های حماسه خرداد و گرامی‌داشت حماسه‌سازان و فخرآفرینان نامگذاری شده است. در این روز دستاوردهای عملیات بیت المقدس برای مردم عزیزمان در برنامه‌های مختلف تبیین خواهد شد. همچنین یاد و خاطره شهدا، جانبازان، ایثارگران و رزمندگان آن عملیات غرورآفرین گرامی داشته خواهد شد.
 
سردار کارگر بیان کرد: روز دوم که همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر است به نام «مقاومت، ایثار و پیروزی» و «پیشکسوتان، فرماندهان و شهیدان» نامگذاری شده است. در این روز نیز پیام‌ها و پیامدهای عملیات بیت المقدس برای مردم تبیین خواهد شد. با اجرای عملیات بیت المقدس توازن سیاسی و نظامی جنگ به نفع ایران تغییر یافت. همچنین ماهیت جنگ تغییر یافت. یکی دیگر از پیامدهای آن عملیات نیز این بود که حامیان صدام به ویژه آمریکا، نگران شدند.
 
وی ادامه داد: عملیات بیت المقدس موجب شکست سیاسی و نظامی ارتش عراق از نظر استراتژی و تاکتیک شد. عراق با شکست در این عملیات، برگ برنده خود یعنی سرزمین‌های اشغالی و شهر خرمشهر را برای مذاکرات از دست داد. همچنین نیروهای عراقی به این دلیل که زمین را از دست داده و اسیر هم داده بودند، روحیه‌شان تضعیف شد. مشکلات اقتصادی عراق نیز با این عملیات شدت یافت و کشورهای حامی صدام به خصوص کشورهای عربی دچار تردید شدند.
 
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: روز جمعه 4 خرداد نیز به عنوان «روز مقاومت و پایداری، روز دزفول» نامگذاری شده است. در این روز در نمازهای جمعه و دیگر مراسم‌ها به موضوع ولایتمداری و معنویت در دفاع مقدس پرداخته خواهد شد. دزفول یکی از شهرهای نزدیک به جبهه بود. ارتش بعثی عراق در سال نخست جنگ تا نزدیکی شهر شوش پیش آمد و توپ‌های عراق به دزفول می‌رسید. ضمن اینکه این شهر زیر آتش موشک‌های ارتش عراق هم بود، اما مردم دزفول در طول هشت سال جنگ تحمیلی ایستادگی کردند.
 
وی خاطرنشان کرد: به مناسبت روز دزفول، در شهرهای تهران، قم، اهواز، مشهد و دزفول مراسم‌های گرامیداشتی برگزار خواهد شد. بر این اساس ویژه‌مراسم تهران در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و ویژه‌مراسم دزفول در حسینیه ثارالله این شهر برگزار خواهد شد که در تهران از چهار عنوان کتاب و یک فیلم در رابطه با دزفول رونمایی می‌شود.
 
تجلیل از ایثارگران توسط رییس جمهور در روز سوم خرداد
 
سردار کارگر با اشاره به اقداماتی که در خصوص بزرگداشت سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر در سطح نیروهای مسلح و کشور انجام خواهد گرفت، گفت: مهمترین برنامه در نظر گرفته شده، برگزاری مراسم تجلیل از ایثارگران با حضور رئیس جمهوری و خانواده‌های معزز شهدا و مسئولان است. این برنامه به میزبانی و با مسئولیت بنیاد شهید و امور ایثارگران در ساعت 19 روز سوم خرداد (پنج‌شنبه) برگزار خواهد شد.
 
وی افزود: همچنین در این روز برنامه گلباران و عطرافشانی قبور شهدا و اهتزاز پرچم کشورمان را در گلزارهای مطهر شهدا با حضور مقامات لشکری و کشوری خواهیم داشت.
 
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران امسال میزبان برگزاری مراسم شکرگزاری و نثار گل در مرقد مطهر امام خمینی (ره) خواهد بود. این مراسم با حضور نیروهای مسلح در روز پنج‌شنبه سوم خرداد برگزار می‌شود.
 
سردار کارگر خاطرنشان کرد: شعار مناسبت‌های دفاع مقدسی امسال، «ما توانستیم» است. این شعار برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری است. ایشان سال گذشته فرمودند که «آمریکایی‌ها خواستند و نتوانستد، ما خواستیم و توانستیم»؛ لذا این عنوان را به عنوان شعار سال مناسبت‌های دفاع مقدسی و راهیان نور انتخاب کردیم.
 
وی ادامه داد: پخش بانگ مقاومت و پیروزی از دیگر برنامه‌های سالروز فتح خرمشهر است که راس ساعت 11 روز پنج‌شنبه از تمامی شبکه‌های صدا و سیما این سرود نواخته می‌شود. همچنین اجرای مارش نظامی را در راس ساعت 11 روز سوم خرداد در نقاط مختلف شهر تهران توسط گروه رزم‌نوازان خواهیم داشت. سوت قطارها و کشتی‌ها نیز در این ساعت به صدا درخواهد آمد.
 
اجرای بیش از 300 ویژه‌برنامه به مناسبت سوم خرداد در سراسر کشور
 
سردار کارگر بیان کرد: در رابطه با بزرگداشت عملیات غرورآفرین بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، بیش از 300 برنامه اصلی در سطح کشور اجرا می‌شود. در کنار آن برنامه‌های اصلی، هزاران برنامه دیگر نیز توسط سازمان‌ها، مساجد، فرهنگسراها و وزارتخانه‌ها برگزار خواهد شد. همایش نکوداشت پیشکسوتان و یادگاران دفاع مقدس توسط نیروهای مسلح، ارتش، سپاه، نیروی انتظامی، جهاد سازندگی و وزارتخانه‌ها برگزار خواهد شد.
 
وی تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌ها رونمایی از بازی آنلاین و استراتژیک «فرماندهان» است. همچنین نهمین نشست تخصصی گفتمان موسیقی دفاع مقدس و سومین نشست تخصصی آینده‌پژوهی تئاتر دفاع مقدس برگزار می‌شود. کلیپ «مرز عشق» تولید شده توسط دانشجویان دانشگاه افسری امام حسین (ع) نیز همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر رونمایی می‌شود.
 
سردار کارگر در رابطه با برنامه‌های موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هم گفت: شب خاطره با حضور جمعی از فرماندهان عملیات بیت المقدس در این موزه برگزار می‌شود. همچنین از سامانه بازدید مجازی از موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رونمایی خواهد شد. کار خوبی که امسال موزه انجام داده این است که از افرادی که کار هنری در موضوع سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر انجام داده‌اند، دعوت به عمل آورده تا با حضور فرماندهان دفاع مقدس و عملیات بیت المقدس تقدیر شوند.
 
وی در تشریح دیگر برنامه‌ها گفت: مارش مقاومت و پیروزی نیز تهیه و تدوین شده که قرار است امسال برای نخستین بار از صدا و سیما پخش شود. همچنین از سامانه جامع اسناد دفاع مقدس رونمایی می‌شود. یکی از کارهایی که همچون سال‌های گذشته انجام خواهد شد، برقراری ارتباط مستقیم و پخش برنامه زنده از خرمشهر است که این کار در روزهای دوم و سوم خرداد انجام خواهد شد. در روز چهارم خرداد نیز برنامه زنده‌ای از دزفول پخش می‌شود.
 
ساخت موزه دفاع مقدس در آبادان
 
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: در بازدیدی که امسال از منطقه آبادان صورت گرفت، ساخت مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس آبادان هم به تصویب رسید که امیدواریم سال آینده فاز نخست این موزه به بهره‌برداری برسد.
 
وی در رابطه با دیگر برنامه‌های نیروهای مسلح در سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: صبحگاه مشترک در سازمان‌های نیروهای مسلح و پادگان‌های آموزشی ارتش، سپاه و ناجا اجرا خواهد شد. همچنین ارتش در مراسمی به تبیین نقش تکاوران نیروی دریایی ارتش در دفاع از خرمشهر و تجلیل از آن حماسه‌آفرینان می‌پردازد. تکاوران نیروی دریایی ارتش در مقاومت 34 روزه خرمشهر، نقش مهم و اثرگذاری داشتند. ارتش برنامه‌های ویژه‌ای را نیز در یگان‌های سرزمینی مناطق عملیاتی بیت المقدس و منطقه خرمشهر و منطقه عمومی دزفول برگزار خواهد کرد. تجزیه و تحلیل علمی عملیات بیت المقدس در دانشگاه‌های ارتش نیز از جمله برنامه‌های ارتش خواهد بود.
 
وی تصریح کرد: نیروی انتظامی نیز مراسم تجلیل از پیشکسوتان و رزمندگان عملیات بیت المقدس را در سوم خرداد برگزار خواهد کرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج هم نشست‌های بصیرتی با موضوع مقاومت برگزار می‌کنند.
 
سردار کارگر گفت: در نظر داشتیم تا جشنواره بین المللی فیلم کوتاه دفاع مقدس و مقاومت را در سوم خرداد برگزار کنیم، اما به دلیل تقارن سوم خرداد با ماه مبارک رمضان این جشنواره را در اردیبهشت ماه در منطقه خرمشهر و آبادان برگزار کردیم. بیش از 2 هزار اثر برای دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که یک هزار و 470 اثر از 92 کشور دنیا بود. حدود 700 اثر هم توسط هنرمندان داخلی تهیه و ارسال شد.
 
وی بیان کرد: رزمواره ملی مدافعان حرم هم قرار بود در سوم خرداد برگزار شود، اما این برنامه زودتر از موعد مقرر برگزار شد. رزمواره ملی مدافعان حرم از برنامه‌های موفق ما بود و با توجه به اهمیت مدافعان حرم قرار شده تا در مجموعه نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع نیز این برنامه برگزار شود.
 
آغاز ساخت 110 مستند برای فرماندهان شهید شاخص دفاع مقدس
 
رییس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و ششمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر در خصوص برنامه‌های رسانه ملی بیان کرد: با هماهنگی که با صدا و سیما به عمل آمده، ساخت 100 مستند برای شهدای مدافع حرم از سوم خرداد آغاز می‌شود و ان‌شاءالله تا هفته دفاع مقدس کار ساخت این مستندها به اتمام خواهد رسید و از رسانه ملی پخش خواهد شد. همچنین مقرر شده هزار و 170 دقیقه برنامه توسط سیمای جمهوری اسلامی از 13 شبکه پخش شود، که در این رابطه کارهایی در قالب سینمایی، ترکیبی، نمایشی و مستند پخش خواهد شد. برخی از این برنامه‌ها عبارتند از طلوع حماسه، با ما اینجا، عکاسی زیر آتش، همین امروز و همین امشب، پل آزادی و حماسه دفاع. در بخش رادیو نیز هزار و 975 دقیقه برنامه با موضوع سوم خرداد از 12 شبکه رادیویی پخش خواهد شد.
 
وی افزود: همچنین مقرر شده است از سوم خرداد کار مستندسازی برای 110 فرمانده شهید شاخص دفاع مقدس آغاز شود. این کار به صورت مشترک توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و صدا و سیما انجام خواهد گرفت.
 
سردار کارگر در خصوص دیگر برنامه‌های مردمی سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: یادواره‌های شهدا در مساجد و پایگاه‌های بسیج با عنوان «آبروی محله» برگزار خواهد شد. همچنین مسابقات مختلف فرهنگی و ورزشی با عنوان پاسداشت حماسه آزادسازی خرمشهر در مجموعه بسیج سراسر کشور اجرا می‌شود. تشریح عملیات بیت المقدس توسط فرماندهان و راویان در مساجد، مدارس و دانشگاه‌ها نیز از دیگر برنامه‌های سالروز آزادسازی خرمشهر است. یک رزمایش آبی - خاکی نیز توسط سپاه پاسداران در خوزستان اجرا می‌شود.
 
وی خاطرنشان کرد: شب شعر فارسی و عربی با موضوع دفاع مقدس و همایش فاتحان خرمشهر نیز در استان خوزستان برگزار می‌شود. بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز اقدام خوبی انجام داده که از شهدایی که تاریخ تولد یا شهادتشان سوم خرداد است، تجلیل خواهد شد.
 
رونمایی از 100 عنوان کتاب دفاع مقدس
 
سردار کارگر با اشاره به نقش جهاد سازندگی در دفاع مقدس و عملیات‌های آن دوران اظهار داشت: مراسم‌های گرامیداشتی نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌شود و از خانواده‌های شهدا تجلیل به عمل خواهد آمد. وزارت ارشاد نیز مراسم شب شعر و خاطره را با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد کرد. دیگر وزارتخانه‌ها نیز برنامه‌های متنوعی را اجرا می‌کنند.
 
وی در پایان عنوان کرد: در سالروز آزادسازی خرمشهر از 100 عنوان کتاب دفاع مقدس که توسط ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به چاپ رسیده است، رونمایی خواهد شد. از سال 93 تاکنون بیش از هزار و 500 عنوان کتاب به چاپ رسانده‌ایم که حرکت بزرگی در راستای تدوین و تالیف کتاب‌های دفاع مقدس است.

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین